Webkalauzok a világhálón

 

A világhálón böngészve többféle témájú kalauzokra is rálelhetünk:

ˇ        Gasztronómiai és szálláshely kalauz (http://www.gasztronomiaikalauz.hu)

A webkalauz Nyugat-Magyarország négy megyéjében található vendéglátóhelyeket mutatja be, szállás és étkezési lehetőségeket felkínálva. A településekhez való tájékozódást térkép is segíti.

ˇ        Erdély kalauz (http://www.erdelykalauz.com)

Az Erdélyi programlehetőségeket, eseményeket, túralehetőségeket felkínáló webkalauz rendkívül részletesen mutatja be a tájegységet. Ráadásként képekben, leírásokban is gazdag, és szálláslehetőségeket is ajánl.

ˇ        Biblia Kalauz (http://bibliakalauz.kek.hu)

Ez az oldal a Biblia egyes részeit dolgozta fel úgy, hogy témák szerint vannak benne csoportosítva a fejezetek, idézetek, példázatok. A tanulmányozáshoz külön rövidítésrendszer tartozik.

ˇ        Pályakezdő Kalauz (http://www.taninfo.hu/palyakezdo/pk/tovabb4.html)

A honlap segít, hogy miként induljunk el az életben, milyen szakmát tanuljunk, milyen módon találjunk állást, s hogyan ismerjünk meg önmagunkat.

ˇ        Hitel Kalauz (http://www.hitelkalauz.hu/index.htm)

A Hitel Kalauz online tájékoztatást ad a banki hitelekről, egyfajta előzetes információforrás mielőtt a pénzintézetekbe mennénk. Segítségével megtudhatjuk, hogy hol milyen feltételekkel mekkora hitelre vagyunk jogosultak.

ˇ        Magyar Életrajzi Kalauz (http://www.mabi.hu)

Ez a fajta kalauz bemutatja mindazokat a személyigéket, akik a magyar nép 11 százados élete során valamilyen területen kiemelkedőt nyújtottak. Felhasználja az életrajzi lexikonok és a kortársi adattárak anyagát. Szerepel benne akár Kossuth Lajos, vagy Egerszegi Krisztina olimpiai bajnok úszónő is. (Előfizetési díjas)

ˇ        Fesztivál Kalauz (http://www.fesztivalkalauz.hu)

Országos és külföldi programok, fesztiválok között lehet csemegézgetni rajta. Pl. Első Budapesti Mangalica Fesztivál

folyt.köv...